Connect with us

Καλαντζής Νεκτάριος: «Έκανα γνωστό τον Δήμο Παλλήνης από τις Βρυξέλλες ως την Κοπεγχάγη»

Ανθούσα Αγορά

Καλαντζής Νεκτάριος: «Έκανα γνωστό τον Δήμο Παλλήνης από τις Βρυξέλλες ως την Κοπεγχάγη»

📌 «Έκανα γνωστό τον Δήμο Παλλήνης από τις Βρυξέλλες ως την Κοπεγχάγη»

 

📌 Την εξωστρέφεια και τις διεθνείς επαφές που έκαναν γνωστό τον Δήμο Παλλήνης στην Ευρώπη αναφέρει ο Νεκτάριος Καλαντζής,

📌 που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο πρόγραμμα της Επιτροπής των Περιφερειών, για τους Νέους Εκλεγμένους Πολιτικούς μέχρι 40 ετών, που δραστηριοποιούνται σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο στην ΕΕ και

📌 επελέγη να βρίσκεται ανάμεσα στους 40 Ευρωπαίους Νέους Ηγέτες κάτω των 40 ετών, εκπροσωπώντας τη χώρα μας.

📌 Ο 39χρονος Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης και εκ νέου υποψήφιος, με τον νυν δήμαρχο Θανάση Ζούτσο και
📌 Πρόεδρος των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών και της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) μιλάει αποκλειστικά στην εφημερίδα Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και αναφέρεται στον ευρωπαϊκό Δήμο Παλλήνης του 2030.

📌 Η συνέντευξη

📌 Κύριε Καλαντζή, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών (ELL Group) συμμετείχατε σε πολλά φόρα στο εξωτερικό. Ποια η εμπειρία σας από αυτά;

📌 «Πράγματι όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχα σε πολλά ευρωπαϊκά φόρα σε πόλεις της Ευρώπης, όπου οδηγούν το μέλλον της ηπείρου μας.

📌 Οι ευρωπαϊκοί δήμοι έχουν διαφορετική δομή και κουλτούρα από τους δικούς μας, αφού εκεί οι πόροι και τα χρήματα πάνε απευθείας στα ταμεία τους, χωρίς την παρέμβαση του κράτους και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες έχουν αυξημένες αρμοδιότητες.

📌 Η εμπειρία που έχω πάρει από την ανταλλαγή καλών πρακτικών στους ευρωπαϊκούς δήμους,
📌 μου δίνει τη δυνατότητα να τη μεταφέρω στον δικό μου δήμο, τον δήμο Παλλήνης.

📌 Έκανα γνωστό τον Δήμο Παλλήνης από τις Βρυξέλλες ως την Κοπεγχάγη και το brand «pallini» ακούστηκε και συζητήθηκε τόσο μέσα στις αίθουσες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (CoR) στις Βρυξέλλες, όσο και σε δημάρχους και περιφερειάρχες από τη Σόλνα, τη Στοκχόλμη, τη Φλωρεντία, τη Μπράγκα, το Τιρόλο, τη Βιέννη, την Κοπεγχάγη, τις Ιξέλ των Βρυξελλών, τις Αζόρες, τη Λισαβώνα, το Ζάγκρεμπ, την Κωνσταντινούπολη, την Πράγα και πολλούς άλλους.

📌 Ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το περιβάλλον, η ψηφιοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη, το πράσινο, η αστική κινητικότητα και η ποιότητα του αέρα,
📌 θα είναι αυτά που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια στις πόλεις μας στην Ελλάδα, κάτι που ήδη συμβαίνει στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις.

📌 Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μεγάλες αλλαγές και δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουμε και άλλο χρόνο για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ως ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση».

📌 Ο δήμος Παλλήνης ως πρωτεύουσα της Ανατολικής Αττικής μπορεί να γίνει μια έξυπνη και πράσινη πόλη;

📌 «Ο δήμος Παλλήνης έχει όλες αυτές τις απαραίτητες υποδομές και τα χαρακτηριστικά, προκειμένου να γίνει ακόμη περισσότερο πράσινος και πιο έξυπνος.
📌 Έχουμε τα εργαλεία για να το υλοποιήσουμε, παράλληλα με τις υποδομές που ολοκληρώνονται τα τελευταία χρόνια, που αφορούν το αποχετευτικό δίκτυο, το φυσικό αέριο και την οδοποιία.

📌 Ως Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης και εκ νέου υποψήφιος με τον νυν δήμαρχο της πόλης,
📌 δεσμεύομαι να φέρω ακόμη περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για μεγάλα έργα σε Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα και Κάντζα, χωρίς να επιβαρυνθεί ο πολίτης ούτε με ένα ευρώ.

📌 Τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία θα μας επιτρέψουν τα επόμενα χρόνια να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην πόλη μας
📌 σε θέματα πρασίνου, ποδηλατοδρόμων, αστικών αναπλάσεων, ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, πράσινων κτιρίων και χώρων πολιτισμού, εκπαίδευσης και καινοτομίας για τους νέους.

📌 Δημιουργούμε το αύριο της πόλης, «εκμεταλλευόμενοι» τα ευρωπαϊκά χρήματα, όπως συμβαίνει στις πόλεις του εξωτερικού,
📌 με στόχο να κάνουμε τον Δήμο Παλλήνης από τους πιο πρωτοπόρους και δυναμικούς δήμους της χώρας μας.

📌 Η νέα γενιά της πόλης μας θα είναι αυτή που θα πάει μπροστά τον Δήμο Παλλήνης, με πολιτικές φιλικές για το περιβάλλον και ψηφιακά εργαλεία που θα κάνουν εύκολη τη ζωή του πολίτη στη σχέση του με το κράτος και τις συναλλαγές του με το δημόσιο.

📌 Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ζητώ τη στήριξη και την ψήφο των συμπολιτών μου στο Δήμο Παλλήνης για να πάμε την πόλη μας ακόμη πιο ψηλά, όλοι μαζί δυνατά στο αύριο, για έναν δήμο Παλλήνης ευρωπαϊκό και σύγχρονο».

Περισσότερα Ανθούσα Αγορά

To Top