Με ευθεία επίθεση κατά του πρώην δημάρχου Παλλήνης Θ. Ζούτσου, ο δήμαρχος Παλλήνης Χ.Αηδόνης αφήνει αιχμές για πολλά άλυτα ζητήματα της πόλης.
Αναλυτικά ο νυν δήμαρχος αναφέρει πως η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης προσπαθεί να λύσει προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών που κληρονόμησε από την προηγούμενη Διοίκηση.
ενδεικτικά:
Η νέα Δημοτική Αρχή αναφέρει πως δεν ασχολείται με θέματα ήσσονος σημασίας και παραπολιτικής, με τα οποία ασχολείται διαρκώς η αντιπολίτευση και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του Δημότη.
Η νέα Δημοτική Αρχή έδωσε μάχη τις προηγούμενες ημέρες να μη δεσμευτεί ο λογαριασμός του Δήμου από ένα συμπολίτη μας, ο οποίος διεκδικεί 1 εκατομμύριο ευρώ, ένα θέμα, το οποίο κληρονομήσαμε από την προηγούμενη Διοίκηση.
Σχετικά με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στην περιοχή Γαργηττός ΙΙ:
Η προηγούμενη Διοίκηση κατασκεύασε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, κάποιων εκατομμυρίων ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνικές προδιαγραφές του 2012!!! Ενώ η δημοπρασία έγινε το 2018 και ενώ οι τεχνικές προδιαγραφές είχαν αλλάξει το 2017! Όταν φέτος ζήτησα να ανοίξει ο παιδικός σταθμός, ενημερώθηκα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας ότι δεν υπογράφει κανένας να ανοίξει ο σταθμός και ότι για να λάβει αδειοδότηση, πρέπει να δαπανήσουμε ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ!!! προκειμένου να συμμορφωθεί το κτίριο με τις νέες προδιαγραφές. Αυτό άφησε ως κληρονομιά η προηγούμενη Διοίκηση.
Για πρώτη φορά, ύστερα από 40 χρόνια καθαρίζεται ο Λόφος Λεβίδη στην Παλλήνη.
Σχεδιάζουμε ζώνες πυροπροστασίας περιμετρικά της πόλης μας και επιπλέον με δίκτυο δεξαμενών και άλλα μέσα στοχεύουμε στη μέγιστη αξιοποίηση του υδάτινου στοιχείου με χαμηλό κόστος. Παράλληλα, θωρακίζουμε καλύτερα την πόλη μας από τις πυρκαγιές, ενισχύοντας το Δήμο με νέο εξοπλισμό.
Ρομά: Καταγράφουμε όλα τα σημεία όπου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αυθαίρετα κτίσματα και δεν θα γίνει ανεκτή καμία νέα κατοικία εκτός νομιμότητας. Ταυτόχρονα επεξεργαζόμαστε την πρότασή μας για να εξασφαλίσουμε πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά.
Φωτισμός Δήμου: Στο νέο μας τεχνικό πρόγραμμα προβλέπουμε έργο προκειμένου να ξεκινήσουμε τη φωταγώγηση της πόλης με νέες τεχνολογίες.
Αποχέτευση: Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί και θα λυθεί. Με τον έως τώρα προγραμματισμό μας, τον Απρίλιο του 2027 θα έχουμε αποχέτευση. Υπάρχει μια εμπλοκή αυτή τη στιγμή στον κεντρικό αγωγό από το Δήμο Χαλανδρίου. Λόγω των μεγάλων κυκλοφοριακών επιβαρύνσεων που δέχεται, έχει μπλοκάρει τις εργασίες του έργου. Από την πλευρά μας προχωράμε σε κάθε δυνατή ενέργεια που απαιτείται για την επανεκκίνηση των εργασιών.
Εργολαβίες τρίτων φορέων: Σήμερα η πόλη δυστυχώς είναι ένα απέραντο εργοτάξιο, από τις εργασίες που πραγματοποιούν ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ κ.α. και επιπλέον δεν υπάρχουν χάρτες δικτύων στις κοινότητές μας, ώστε αυτοί οι φορείς να δουλέψουν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές στο οδόστρωμα. Στόχος μας λοιπόν είναι η χαρτογράφηση όλων των υπόγειων δικτύων, ώστε ο Δήμος μας στο μέλλον να μην αντιμετωπίσει ξανά ανάλογα προβλήματα.
Σύμφωνα με υπολογισμούς μας, η αποκατάσταση των δρόμων μας απαιτεί έργο της τάξης των 25 εκ. ευρώ.
Αυτή η Δημοτική Αρχή αλλάζει τη συνήθη κακή πρακτική του παρελθόντος και πλέον από τις εργολαβίες τρίτων φορέων έχουμε ανταποδοτικότητα. Ήδη ο ΟΤΕ, έχει δεσμευτεί απέναντί μας να κάνει μια παιδική χαρά στην Παλλήνη, κόστους περίπου 150.000 ευρώ, ενώ την επόμενη χρονιά θα χρηματοδοτήσει ακόμη ένα κοινωφελές έργο της τάξης των 100.000 ευρώ.
Αξιοποίηση υδάτινων πόρων: Προχωρούμε στη χαρτογράφηση των υπόγειων υδάτινων πόρων και σχεδιάζουμε μια νέα μελέτη για να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου της περιοχής.
Ανακύκλωση και περιβάλλον: Στοχεύουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας με ενέργειες, οι οποίες θα αφήσουν πράσινο αποτύπωμα, αλλά ταυτόχρονα και έσοδα στα ταμεία του Δήμου και όχι όπως έκανε η προηγούμενη Διοίκηση.
Έσοδα του Δήμου: Βρήκαμε «πεταμένες» σε ένα σεντούκι κλήσεις της τροχαίας των τελευταίων ετών, οι οποίες δεν είχαν φτάσει ποτέ στην εφορία! Με εντολή μου, όλες οι κλήσεις της τροχαίας του 2019 και μετά, που δεν είχαν παραγραφεί χρονικά, βεβαιώθηκαν στην εφορία. Όλοι καταλαβαίνουμε τι έσοδα έχασε ο Δήμος, τα οποία θα μπορούσε να διαθέσει για την υλοποίηση έργων.
Καθημερινά δίνουμε μάχη να μη χαθεί κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα εξυπηρετήσει τη βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη.
Δηλώνουμε αντίθετοι στην κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών και μέσα από τα θεσμικά μας όργανα διεκδικούμε την επαναφορά τους.